Vital World

Introductie

Erkentelijkheid

Mission Statement

DE ZEVEN STAPPEN

1. Persoonlijk Gezondheidsplan

2. Uitbreiding van zelfhulp

3. Straatgezondheidsteams

4. Training Basisgezond-
heidsconsultants

5. Carrire perspectieven

6. Een Nieuwe Gezondheidszorg

7. Stichting WereldNetwerkFonds

BOEKEN & ARTIKELEN

Handboek Holistische Geneeskunde: Stroomsysteemtherapie ("Flow System Therapy")

Stroomsysteem en
Optimale Vitaliteit

Optimaal Vitaal: Praktijk voor RSI, pijnsyndromen,
nieuwe risico's en chronische stoornissen

MeiHan Institute of
Chinese Guasha therapy

Stress, burnout & regeneratie

Je immuunsysteem vetrsterken c.q. preventie van griep, verkoudheid-, virusinfecties- en SARS

MESS

Biologische therapie van kinderziekten en acute infektieziekten op
de kinderleeftijd

Voedingstherapie binnen
de biologische
combinatiebehandeling
van kanker en haar voorstadium, de zgn. precancerose

Electro-magnetische straling en overgevoeligheid

De grote schoonmaak

Clysma of lavement

Het Japanse bad

Heb jezelf lief:
Emotionele zelf-integratie

Basentherapie

Glutenovergevoeligheid
en allergie

 

DE GROTE SCHOONMAAK
Intensieve darmreinigingskuur

Dit zijn aanwijzingen voor diegen, die het Persoonlijke Gezondheidsplan doen

Vasten wordt wel de "koninklijke weg naar genezing" of "operatie zonder mes" genoemd. Wist u dat een gemiddeld mens vier tot zes weken kan vasten en reinigen? Vasten is een van de bestbewaarde en meest toegepaste geneesmethode van de mensheid. Veel heb je er niet voor nodig. Veel geld kost het niet. En het is ongelooflijk wat er door vasten en lichaamsreiniging allemaal verbetert cq geneest. Het is de bevestiging van de juistheid van onze hypothese: gezondheid is in eerste instantie gekoppeld aan het stroomsysteem, het optimaliseren van voeding, vertering, bloedsomloop, assimilatie, verbranding, ontgifting en uitscheiding. Genezing van (alle mogelijke) ziekten vindt plaats door het in evenwicht brengen van dit stroomsysteem, zonder iets specifieks aan "de ziekte" te doen dus. Zie: VitalWorld.

Een intensieve darmreinigingskuur ligt binnen ieders mogelijkheden. Er zijn talloze systemen. Bekende namen zijn de citroensapkuur, het sapvasten, de Ayurvedische kuur en vasten/reinigen volgens Buchinger, Schroth en Mayr. In mijn 33- jarige ervaring met duizenden patienten ben ik tot een "eigen" kuur gekomen. Zij ziet er als volgt uit:

* Vier dagen voor de kuur wordt begonnen met 's avonds tenminste een half uur voor het slapengaan bitterzout (magnesiumsulfaat) in te nemen: n afgestreken eetlepel opgelost in een glas lauwwarm water (0,33 l.), eventueel met wat citroensap. Er kan in plaats van bitterzout ook een laxeerthee of waterclysma genomen worden. (Zie voor clysma). NB. Alleen voor gezonden, niet bij buikklachten.

* Dan begin je met de afbouwdagen waarin je (over een periode van 4 dagen) steeds minder gaat eten. De eerste dag bijvoorbeeld de helft van wat je gewend bent; de tweede dan over op de "een leven lang fit" voeding: 's morgens leven op fruit, 's middags wat groente met rijst en 's avonds een klein hapje (wat groente, een knckebrod, een beetje biogarde of wat fruit). Je kauwt elk hapje z intensief, dat het als vloeibaar in je keel glijdt. In het vasten zelf 's morgens vruchtesap, 's middags vegetarische soep (eventueel met 1 zoutloze rijstwafel) en 's avonds kruidenthee. Gemiddelde periode voor het vasten: 5-14 dagen.

* Gedurende de kuurdagen elke dag bitterzout en eventueel ook nog een clysma.

* Tussendoor heel veel water (2-3 liter per dag) en af en toe een kopje kruidenthee. Elke soort kruidenthee, vooral ook brandnetel, paardebloem en berkeblad (reinigen de stofwisseling). Geen senna of/en vuilboom. Vanwege de lage stofwisseling ben je gevoeliger voor kou. Wees daarom voldoende in beweging en draag warme kleding.

* Goede geestelijke voorbereiding en planning van de kuur is belangrijk. Kuren buitenshuis heeft de voorkeur. De huiselijke situatie verzorgd achterlaten, zodat je daar geen zorgen over hoeft te hebben. De eerste keer beter onder begeleiding vasten, later kun je het ook alleen.

* Opbouwdagen gaan als volgt. Op de dag (namiddag) van het vastenbreken halve appel. Volgende ochtend fruit, 's middags heel klein beetje rijst/groente en 's avonds rijstwafel. Derde dag hoeveelheid vermeerderen. Vierde dag eet je weer "normaal". Zie Stap 1 voor Vitale Voeding. Altijd zoutarm (blijven) eten. In de twee weken na de kuur nog 2x per week bitterzout en een clysma nemen.

* Bij thuisvasten zijn de volgende punten van belang:

Voor de duur van de kuur (plus af- en opbouwdagen) niet werken. Alle mentale, emotionele, relationele en sociale belasting uitsluiten, geen studie, TV, telefoon of bezoek. Ondersteuning van huisgenoten is essentiel (maar geen overbezorgdheid). Kuurplan opstellen met steeds eenzelfde dagprogramma. Voorbeeld: 's morgens vroeg en op vaste tijd op, oefeningen, yoga of joggen; "ontbijt"; ochtendprogramma; "lunch"; sista met leverpakking; clysma nemen, uitgebreide middagwandeling; avondthee; kort avondprogramma en vroeg (21.00) naar bed.

NB Bovenstaande adviezen zijn alleen bedoeld voor gezonden. Vasten bijvoorbeeld nooit bij schildklierafwijkingen, tbc en andere ernstige infecties, bloedziekten, gebruik van bloedverdunners, ernstige vermagering, kanker of andere ernstige chronische ziekten, bij electro-stress en ernstige psychologische problemen (stress, burn-out en angst). Vasten altijd op eigen verantwoording.

 

Terug


Last update: 08/26/07

About UsSitemapCopyrightContactDisclaimerOrdersunderline_r1_c7.gif (114 bytes)www.vitalworld.org